Onboarding geeft je één kans voor de beste indruk

Om nieuwe medewerkers aan te trekken wil je als bedrijf een goede indruk achterlaten. Je krijgt daarvoor één kans. In deze onboardingsvideo nemen medewerkers jou mee in de wereld van DWA.

DWA

Onboarding is een veelbesproken onderwerp voor veel bedrijven, en dat is niet zonder reden. Onboarding verwijst naar het proces van het verwelkomen, integreren en inwerken van nieuwe medewerkers in een organisatie. Het omvat alle activiteiten en procedures die worden uitgevoerd om nieuwe medewerkers bekend te maken met de bedrijfscultuur, de werkomgeving, de processen, de collega’s en de verwachtingen van hun functie. Het doel van onboarding is om nieuwe medewerkers snel en effectief te laten wennen aan hun nieuwe rol, zodat ze productief kunnen zijn en zich verbonden voelen met de organisatie.

Onboarding gaat verder dan alleen het administratieve proces van het invullen van formulieren en het verstrekken van essentiële informatie. Het omvat ook het bieden van begeleiding, training en ondersteuning aan nieuwe medewerkers, zodat ze zich comfortabel voelen in hun nieuwe omgeving. Hierdoor kunnen ze sneller productief worden en zich betrokken voelen bij het team en de organisatie.

In de huidige arbeidsmarkt is het van groot belang om de juiste medewerker aan te spreken en te behouden voor de juiste vacature. Het aanbod aan talent is immers enorm. Voor HR-afdelingen vormt dit een grote uitdaging om boven de concurrentie uit te steken en een goede eerste indruk achter te laten. Je krijgt namelijk maar één kans om die te maken. In deze onboardingsvideo nemen medewerkers je mee in de wereld van DWA.

DWA is een advies- en ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in duurzaamheid, energie en comfort in de gebouwde omgeving. Het doel van DWA is om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden die niet alleen voldoen aan de technische eisen, maar ook bijdragen aan een gezonde en comfortabele leefomgeving. Ze streven ernaar om energiebesparing, CO2-reductie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen te bevorderen.

Naast hun adviesdiensten zijn ze ook betrokken bij onderzoek en ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Ze delen hun kennis en expertise door middel van publicaties, lezingen en trainingen.

Samen met DWA hebben we gekozen voor een concept waarin bestaande medewerkers nieuwe medewerkers op een persoonlijke en warme manier verwelkomen. Geen stijve tekst, maar een verhaal recht uit het hart van de medewerkers voor hun nieuwe collega.

Met dit concept krijgt de kijker een authentiek beeld van de heersende cultuur binnen de organisatie en de collega’s waarmee hij of zij zal samenwerken. De video wordt op brede schaal ingezet en garandeert een succesvolle onboarding van nieuwe medewerkers.

Wil je een andere aanpak zien? Kijk hier eens Horeca Groep Zuid-Nederland

Bij het maken van de onboarding video voor DWA combineerden we de volgende expertises:

  • Grondige videomarketing analyse met het Story Canvas

  • Ontwikkelen concept
  • Concept vertalen naar aansprekend script
  • Productie (locatie, figuranten, crew)
  • Draaiboek
  • Productie
  • Regie
  • Camerawerk
  • Geluid
  • Motion graphics, montage en geluid

Dit zegt de klant over ons

dit zegt de klant

over dit project

“Een bureau met veel kennis en liefde voor het vak. Oplossingsgericht, vriendelijk en een veelzijdig team met verschillende talenten.”

Dit zegt de klant over ons

“Een bureau met veel kennis en liefde voor het vak. Oplossingsgericht, vriendelijk en een veelzijdig team met verschillende talenten.”

Dit zegt de klant over ons

“Een bureau met veel kennis en liefde voor het vak. Oplossingsgericht, vriendelijk en een veelzijdig team met verschillende talenten.”