Het best bewaarde geheim van Achmea

Het best bewaarde geheim van Achmea… Elke zichzelf respecterende organisatie zal het belang onderkennen om de medewerkers mee te nemen in het uitdragen van de belangrijkste uitgangspunten en waarden. Zodat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. En elke communicatieprofessional kent de uitdagingen om dit effectief op te pakken. Vooral als het gaat om mensen in hun hart te raken. Video is in dan een ideaal medium om aansprekend en doeltreffend binnen een organisatie te communiceren.

Achmea & Van Luyken

Binnen verzekeraar Achmea wilde het Team Schade & Inkomen zowel de eigen medewerkers als de hele Achmea organisatie opnieuw duidelijk maken waar zij voor staan. Wat bieden zij hun klanten, hoe pakken ze dat aan en waar werken ze als team samen naar toe.


Dit verhaal had bureau Van Luyken samen met het managementteam van Schade & Inkomen in prikkelende monologen uitgewerkt. Aan ons de vraag om dit verhaal in beeld tot leven te brengen.

Achmea

De kern van de boodschap was dat het aandeel van het team Schade & Inkomen binnen Achmea weliswaar zeer belangrijk is, maar niet voldoende bekend. Daar wilde men verandering in brengen. Dat geheim moest worden onthuld.

Om te beginnen wilden we kijkers in beelden duidelijk maken dat er een geheim was. En mensen nieuwsgierig maken naar dit mooie en belangrijke geheim.

Het geheim verpakte we daarom in een gouden doos, met aan één zijde een sleutelgat waaruit licht straalde.
Het sleutelgat is ook weer een onderdeel in de campagne van Team Schade & Inkomen, samen met de sleutel vormt het de kern van diverse visuele uitingen.

Deze gouden doos hebben we op verschillende plekken op de kantoren van Achmea neergezet en mensen erin laten kijken. Als ze erin keken zagen ze de management teamleden die een voor een in het spotlight stapten en om duidelijk te maken waar het team Schade & Inkomen voor staat.

De video heeft bijgedragen aan het introduceren van de hernieuwde bedrijfscultuur, een proces dat natuurlijk een lange adem nodig heeft en eigenlijk nooit stopt. Er staan dan ook nieuwe initiatieven op de agenda waarbij ook video weer een belangrijke rol speelt. Bekijk de video boven aan de pagina om te zien hoe dit heeft uitpakt.

Benieuwd naar een andere video? Bekijk ons werk voor  Horeca Groep Zuid Nederland eens.

Bij het maken van deze recruitment video combineerden we de volgende expertises:

  • Ontwikkelen concept
  • Concept vertalen naar aansprekend script
  • Productie

  • Draaiboek
  • Productie
  • Camerawerk
  • Geluid
  • Motion graphics, montage en geluid