Wat kost nou een video?

#VLOG ‘Wat kost nou een filmpje?’ Deze vraag horen we wel vaker bij MoviLab. Dan zouden we het liefst zeggen: ‘Dat is dan €18,95 mevrouw. Wilt u er een tasje bij?’ Maar zo simpel is het helaas niet. Er zijn heel veel factoren die de prijs bepalen. Maar toch hebben we geprobeerd om in deze #LabGeeks een antwoord op deze moeilijke vraag te geven.

De prijs van een video kun je vergelijken met de prijs van een auto. Maar wat betekent dat nou precies? Voor een paar honderd euro kun je al een oud barrel kopen. Maar wat krijg je dan…

Zo werkt het met video’s ook. De goedkoopste video die wij online konden vinden is een standaard animatie voor de prijs van €195,- (maar dit is wel in de aanbieding, dus wees er snel bij).

Maar bij MoviLab geloven we niet dat jij hier gelukkig van wordt. En zo’n video’s maken we dan ook gewoon niet. Daarvoor verwijzen we je graag naar een van onze prima conculega’s. 

Waarom koop je een auto? Omdat je van A naar B wilt. Dan is betrouwbaarheid wel belangrijk. Je wilt dat ‘ie werkt. Zo is dat bij video’s ook. 

Nu denk je misschien: ‘zijn er ook video’s die niet werken dan?’ Jazeker! Het internet staat er vol mee. Dat zijn video’s die niet bereiken waarvoor ze bedoeld zijn. Video’s die toch niet duidelijk jouw toegevoegde waarde uitleggen, geen leads genereren en geen clicks op je call to action. 

Dit wil je niet. 

Wij geloven dat ieder verhaal dat jij te vertellen hebt uniek is. Dus is iedere video maatwerk. Dat begint er mee dat wij heel goed naar jou luisteren. We verdiepen ons helemaal in jouw boodschap, product of dienst en we keren jouw doelgroep binnenstebuiten om er achter te komen hoe we die het allerbeste in beweging kunnen brengen. We doen dit met onze StoryCanvas-method. Dit is een interactieve sessie waarbij we samen met jou, je verhaal onder een vergrootglas leggen. Lees hier meer over StoryCanvas

Dat is zeker meteen duur? Nee hoor, helemaal niet. Soms luisteren we naar jou verhaal en is de beste aanpak om te gaan vloggen. Helemaal van deze tijd, effectief en alles wat je nodig hebt is een telefoon.

Een beetje zoals deze:

Het ziet er niet super gelikt uit, maar het is wel netjes genoeg om jezelf te presenteren en het brengt je waar je naar toe wilt.

Maar… het kan ook nodig zijn dat jij je organisatie op een professionelere manier moet presenteren. Dan, ontwikkelen we een onderscheidend concept.  We komen we met een cameraman en een regisseur. We lichten alles netjes uit en zorgen dat alles er mooi opstaat. En we maken ook nog toffe animaties en vette droneshots. 

Wat dat kost? Moeilijk te zeggen. Dat ligt aan het aantal draaidagen en het aantal locaties. En of er bijvoorbeeld acteurs of figuranten nodig zijn…

Maar… we hadden antwoorden beloofd.

Dus wat dacht je hiervan…?

Met zo’n video kun je voor de dag komen. Alles zit er op en er aan wat je kunt wensen.

Maar wacht voordat je naar de dealer gaat… Soms vraagt je communicatie om nog meer kwaliteit. Dan moet het er nóg gelikter en spectaculairder uitzien. Of wil je nieuwe technieken zoals virtual reality inzetten. Een videocampagne waar iedereen het over heeft en die gedeeld wordt als een dolle! Dan trekken we alles uit onze truckendoos. We halen de beste cameramensen, lichtmannen, setdressers en visagisten erbij zodat alles er net zo uitziet zoals in ‘the movies’. 

Welk budget hoort daar bij? The sky is nu the limit. Maar laten we eens aan de ondergrens beginnen. 

Dat ziet er goed uit toch?! En dat is wat mensen ook van jouw video zullen zeggen. 

Maar nu, wat we eigenlijk stiekem echt willen weten. Wat kost nu een echte  blockbuster? De ondergrens is dus ongeveer zo’n 8 à 10 duizend euro. Maar stel we gooien alles in deze video wat we kunnen bedenken: drones, decors, special effects, George Clooney, 3d animaties… noem maar op…

Dan moet je toch al snel aan het budget van een Tesla denken.

Moet je even bijkomen? Dat snappen we. Maar niet getreurd. Je hoeft geen Hollywood film te maken. Met een stuk kleinere budgetten kun je ook de harten van je doelgroep te winnen. 

Conclusie: je video hoeft écht niet duur te zijn. Bezuinig op alles wat je kunt als het moet, maar bezuinig NOOIT op een grondig plan en video marketing strategie! Een video van €1000,- met een goed plan scoort beter dan zomaar een video van €10.000 waar niet over nagedacht is.

En laten we niet vergeten waar we het voor doen. Jouw video moet scoren. Dus een video die zijn werk doet kost niets, maar levert juist resultaat op!

Vond je het een interessante vlog? Volg de bedrijfspagina van MoviLab op LinkedIn. Zo zie je automatisch de volgende vlogs voorbijkomen.

Deze ideeënfabriek draait 24/7. Hij leeft op creativiteit. En bananen. Als vorm en inhoud perfect bij elkaar komen schittert zijn glimlach. Verwacht van hem geen gladde babbel, maar een inhoudelijk en enthousiast gesprek over de juiste videoaanpak die je helpt om doelen te bereiken.

Aangeraden voor jou!

Talenten recruiten met video

Jouw doelgroep heeft iets te kiezen. Naast jouw vacature zijn er nog tientallen anderen. Dus de vraag is simpel… Hoe zorg je ervoor dat

Lees meer >

Wat kost een video?

Wat kost nou een video?

De prijs van een video kun je vergelijken met de prijs van een auto. Maar wat betekent dat nou precies? Voor een paar honderd

Lees meer >