Maak belastingzaken interessant met video

‘Laat geen geld liggen’. Deze oproep over belastingzaken op de website van de Aangiftecheck wordt wel gelezen, maar er wordt nog niets mee gedaan. Dit vormt het uitgangspunt voor de twee video’s die worden ingezet tijdens de campagne van de Bond van Belastingbetalers.

De Bond van Belasting­betalers

Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders jaarlijks maar liefst 95 miljoen euro aan belastingvoordeel laten liggen. Om mensen te helpen bij het correct invullen van hun belastingaangifte, heeft de Bond van Belastingbetalers de Aangiftecheck ontwikkeld.

Deze video’s over belastingzaken worden verspreid via social media. Dit is een krachtig marketingmiddel om de potentiële doelgroep te bereiken. De uitdaging hierbij is om in het overvloedige aanbod de aandacht te trekken van jouw specifieke doelgroep.

Om belastingzaken een ander imago te geven, hebben we via een ‘verborgen camera’ reacties vastgelegd van mensen die een biljet op straat vinden. Gratis geld trekt immers de aandacht. Wordt het biljet opgepakt of niet? Waarom ligt het daar? En wat doen ze ermee? Vervolgens wordt het invullen van de Aangiftecheck gekoppeld aan deze situatie, met de oproep om geen geld zomaar te laten liggen.

Het resultaat van deze twee video’s in de campagne van de Bond van Belastingbetalers heeft ervoor gezorgd dat het invullen van de Aangiftecheck is verdubbeld. Het effectieve gebruik van social media en het creëren van nieuwsgierigheid en betrokkenheid hebben bijgedragen aan dit succes.

Het is belangrijk om mensen bewust te maken van de mogelijke belastingvoordelen die ze mislopen en hen aan te sporen om actie te ondernemen. Door het gebruik van pakkende video’s en de kracht van social media kan de boodschap op een effectieve manier worden verspreid en kunnen mensen worden gestimuleerd om gebruik te maken van de Aangiftecheck en het geld waar ze recht op hebben niet te laten liggen.

Meer van ons werk zien? Bekijk Collega’s digitaal dichter bij elkaar brengen eens!

Bij het maken van Bond voor Belastingbetalers combineerden we de volgende expertises:

  • Grondige videomarketing analyse met het Story Canvas

  • Ontwikkelen concept
  • Concept vertalen naar aansprekend script
  • Productie (locatie, figuranten, crew)

  • Draaiboek
  • Productie
  • Regie
  • Camerawerk
  • Geluid
  • Motion graphics, montage en geluid

“Met opvallende video’s hebben we de aandacht getrokken op social media en hebben we de aangiftecheck een ‘boost’ gegeven”

Dit zegt de klant over ons

dit zegt de klant

over dit project

“Een sterk filmpje om via sociale media burgers te enthousiasmeren voor de aangiftecheck.”

Dit zegt de klant over ons

“Een sterk filmpje om via sociale media burgers te enthousiasmeren voor de aangiftecheck.”

Dit zegt de klant over ons

“Een sterk filmpje om via sociale media burgers te enthousiasmeren voor de aangiftecheck.”