Een veiligheidsfilm waar je naar blijft kijken

Organisaties doen er veel aan om een veilige en gezonde werkplek te creëren. Om de veiligheid te waarborgen binnen een bedrijf, moeten medewerkers en externen vaak verplicht een veiligheidsfilm bekijken. Wanneer er iets verplicht wordt, zakt in sommige gevallen de intrinsieke motivatie. Wanneer deze situatie zich voordoet, blijft de boodschap niet goed hangen. Wij hebben een video geproduceerd waar de doelgroep zelf naar wil blijven kijken. Maar nóg belangrijker een video die hen bewust maakt van de risico’s op het terrein en in gebouwen.

NXP Semiconductors

NXP Semiconductors is een Nederlandse chipfabrikant voor de auto-industrie. Ze leveren chips voor beveiligingssystemen en ‘internet of things-toepassingen’, dat zijn chips voor apparatuur die met het internet verbonden zijn.


Vaak wordt een veiligheidsfilm ingezet in een bedrijf als een verplicht onderdeel. De film leent zich voor het waarborgen van de veiligheid binnen het bedrijf. De werknemers moeten zich bewust zijn van de risico’s op de werkvloer, dus moeten de film bekijken. Maar hierdoor wordt het doel niet altijd behaald. Werknemers zelf zullen het belang er minder van inzien. Het is dus belangrijk dat je hen bewust maakt met een video van de risico’s op het terrein en in gebouwen. Het is ons gelukt om een video te produceren waar de doelgroep naar wil blijven kijken.

Vaak wordt de bestaande regelgeving vertaald naar een opsomming van alle regels. Dat resulteert in een lange video. Op deze manier verslapt de aandacht. Hierdoor haakt de kijker snel af. Met als gevolg dat de veiligheidsregels niet allemaal overkomen. Het is dus niet aan te raden om dit toe te passen in een veiligheidsfilm. Bij andere middelen kan het wel effectief zijn.

Wij hebben al een aantal jaar ervaring opgedaan en weten inmiddels wanneer de doelgroep de video wél helemaal afkijkt. Dit komt door onze ludieke concepten, heldere boodschap en de vertelwijze. Dat wekt interesse. De medewerkers starten door deze gedragsverandering de werkzaamheden met een goed en vooral verantwoordelijk gevoel.

Meer weten over het animatie element wat ook in deze video is toegepast? Bekijk Software komt tot leven met animatie eens. Dat vinden we leuk! 

  • Grondige videomarketing analyse m.b.v. Story Canvas
  • 
Ontwikkelen concept
  • Concept vertalen naar aansprekend script
  • Productie
  • Draaiboek
  • Productie
  • Regie
  • Camerawerk
  • Motion graphics, montage en geluid

Dit zegt de klant over ons

dit zegt de klant

over dit project

“Een veiligheidsinstructie die zorgt voor bewustwording en die wél helemaal bekeken wordt.”

Dit zegt de klant over ons

“Een veiligheidsinstructie die zorgt voor bewustwording en die wél helemaal bekeken wordt.”

Dit zegt de klant over ons

“Een veiligheidsinstructie die zorgt voor bewustwording en die wél helemaal bekeken wordt.”