Skip links

Livestreams: van webinar naar live event!

In deze LabGeeks zijn we voor één keer #LIVE want we gaan het hebben over #LIVESTREAMS. Hoe maak je van een saaie webinar een online beleving? 

Bekijk de #vlog.

De laatste tijd is in contact zijn met je klanten, prospects en collega’s via schermen de normaalste zaak van de wereld geworden. Webinars zijn een prima middel om informatie te delen. Maar meestal zien webinars er niet al te fraai uit.

En daarom vertellen we je in deze LabGeeks wat je nog meer kunt met live-streaming. De regie is het kloppende hart van een live uitzending. Hier schakelen we tussen camera’s, presentaties, filmpjes, skypegesprekken en nog veel meer… Maar dat is allemaal niet zo heel belangrijk. Waar het ons écht om gaat is dat we een uitzending maken die je publiek WIL zien. We gebruiken onze jarenlange ervaring op het gebied van videocontent om een écht tv-programma te maken met rubrieken, filmpjes, interviews en reacties van social media en dat allemaal in de look-and-feel van jouw organisatie.

Misschien denk je nu: is live-streaming interessant voor mij? Als je alleen informatie wilt delen, blijf dat dan vooral doen met gewone webinars. Vorm is dan minder belangrijk, hoewel een introfilmpje en goede branding wel helpen. En je verhaal en de techniek moeten kloppen. Als je daar meer mee wilt helpen we je graag verder.

Maar misschien wil je je bedrijf op anders presenteren naar klanten en prospects, bijvoorbeeld omdat je nu niet naar een beurs kan of geen productdemo in eigen huis kan organiseren. Of gewoon om je te onderscheiden van de concurrentie. Dan is het zaak dat het er gelikt uitziet, dat het persoonlijk voelt, dat je de aandacht van je publiek blijft houden en dat je interactie met je publiek krijgt.

Dat betekent dat je je publiek moet verrassen met iets waar ze naar blijven kijken.

Het moet er dus goed uitzien, met techniek als basisvoorwaarde. Maar voor ons is dat niet de belangrijkste. Er zijn genoeg andere bedrijven die ook heel goed op de juiste knopjes kunnen duwen, maar bij MoviLab gaan we een stuk verder. Samen met jou maken we een uitzending waar je publiek naar blijft kijken.

En natuurlijk vraagt dit om een iets grotere investering. Maar het hoeft zeker niet de hoofdprijs te kosten. Kijk maar eens naar onze opstelling hier. Mijn collega Frank/Pieter maakt deze uitzending helemaal in z’n eentje en dat maakt het heel kostenefficiënt. Hij schakelt de camera’s en alles wat je op het beeld ziet en hij bedient de autocue…
zodat ik niet al deze tekst uit mijn hoofd hoeft te leren en zodat er niets meer fout kan gaan.

Heb je nog vragen over live-streaming en live-events? Geen probleem. Stuur ons eens een mailtje of bel ons op 085-25 00 900. We helpen je graag verder.

100 uur live.

LEES DE WHITEPAPER