YOUNG PERSPECTIVE XL

Hoe spreek je jongeren aan om hun stem te laten horen? Met een een toffe video natuurlijk. Met de juiste ingrediënten creëer je een magneet die opvalt in het enorme aanbod op social media. Voor Young Perspective XL zijn we deze uitdaging aangegaan om een video te maken die jongeren niet alleen aanspreekt, maar ook motiveert om in actie te komen. Young Perspective XL wil jongeren motiveren om zelf het voortouw te nemen en een positieve impact te maken in hun eigen omgeving. Deze video is de start van een nieuwe campagne.

Young Perspective XL

Young Perspective XL is een samenwerking tussen diverse jongerenorganisaties, onder andere Jongeren Netwerk Limburg. Bij Young Perspective XL draait alles om impact maken, laagdrempeligheid, ontdekken, mensen ontmoeten en het hebben van plezier. Het doel is om jongeren te motiveren en uit te nodigen om deel te nemen aan georganiseerde evenementen. Zij organiseren jaarlijks een reeks aan activiteiten om jongeren met elkaar in contact te brengen. Zo wordt kennis en ervaring gedeeld. En daar kan iedereen van leren!

Jongeren Netwerk Limburg heeft aan ons gevraagd om een wervende video te maken als start van een campagne. Om de juiste snaar te raken bij de doelgroep, hebben we jongeren vanaf de beginfase betrokken bij de brainstormsessies. Zo kregen we goed inzicht over de thema’s die voor hen belangrijk zijn. Alle ideeën hebben we vervolgens in een concept gegoten.

 

 

Het verhaal wordt verteld door jongeren zelf. De eerste seconde van een video is cruciaal waarin de kijker beslist om de video te bekijken of om weg te klikken. Daarom hebben we voor een stoere setting gekozen waarin jongeren een statement maken over thema’s die voor hun belangrijk zijn.

Jongeren zijn visueel ingesteld en daarom hebben we gezocht naar een passende locatie als decor. Daarvoor kozen we een toffe industriële locatie waar mensen bij elkaar gebracht worden om een positieve culturele vibe te creëren. Een perfecte locatie waar de jongeren in de video een stoer en tof podium krijgen.

De doelgroep moet door middel van deze video het gevoel krijgen dat ze bij deze toffe club willen horen. En dat ze het verschil kunnen maken in hun omgeving. Met felle kleuren, strakke lijnen en een stoere uitstraling. Met deze vorm spreken we de doelgroep op de juiste manier aan. De jongeren zijn te vinden op Instagram dus zal ook via dit platform gecommuniceerd worden.

 

 

Teasers

De kracht op social media is om onder de aandacht te blijven. Daarom hebben wij van de lange versie meerdere versies gemaakt. Dit is een kostenefficiënte manier. Deze drie korte teasers zijn een aanvulling op hun social mediaplanning. Deze teasers hebben als doel om onder de aandacht te blijven en om jongeren te motiveren om op zoek te gaan naar meer informatie voor Young Perspective XL.

Om de video’s extra kracht bij te zetten hebben we thumbnails toegepast. Dit is belangrijk omdat dat de eerste visuele kennismaking is met de digitale content. Ze trekken de aandacht van de potentiële kijker. Het geeft als het ware een voorproefje van de inhoud en helpt bij het opbouwen van een consistent en herkenbare identiteit.

Kortom, deze video met onze aanpak geeft de mogelijkheid voor Young Perspective XL om een groter publiek aan te spreken, waardoor zij hun stem kunnen laten horen.

Bij het maken van deze video combineerden we de volgende expertises:

  • Doelgroepanalyse


  • Ontwikkelen concept
  • Ontwikkelen script
  • Bedenken visuele vertaling abstracte begrippen
  • Copywriting
  • Opname en regie


  • Montage en geluid