Skip links

Samenwerken aan een circulaire toekomst.

ROYAL HASKONINGDHV

Bekijk de video.

Vraag

Royal HaskoningDHV en DSM hebben samen een lichtgewicht 3D geprinte brug ontwikkeld. De brug is gemaakt met gerecycled materiaal met als voordelen dat de brug erg duurzaam is en flexibel in ontwerp. Aan ons de vraag om een video te maken waarin mensen overtuigd worden van de meerwaarde van het concept. Voor ons een uitdaging om diverse doelgroepen te raken: techneuten die technische verdieping wensen en beslissers die meer strategisch denken.

Concept
Vraag een ingenieur wat er bijzonder is aan een project en je wordt al snel overvallen door allerlei technische verhalen waar je als leek niet veel van snapt. Echter ontmoetten we voor deze opdracht een gepassioneerde ingenieur die vol enthousiasme kon vertellen over het ontstaan van het idee en de verdere uitwerking van het concept. Samen kwamen we snel tot een eenduidige conclusie: we wilden voorbij gaan aan een technisch verhaal over over de ‘hoe en wat’ van de innovatie. We wilden een verhaal maken dat mensen raakt…. over het ‘waarom’.

We hebben ervoor gekozen om de drijfveren van de ingenieur in een persoonlijk verhaal te vertellen. Wat is zijn eigen drijfveer, waar gelooft hij in en hoe is het idee achter het project tot stand gekomen? En nóg belangrijker: wat is de meerwaarde voor de toekomst?

Ingenieur Bart-Jan vertelde dat hij geïnspireerd raakt van de steden met zijn gebouwen, wegen en bruggen. Voor ons het ultieme ingrediënt voor een inspirerend verhaal. Op zijn wielrenfiets snuift ingenieur Bart-Jan de inspirerende indrukken op van Rotterdam. Hij vertelt waarom hij gelooft in de brug van de toekomst: een circulair 3d geprinte brug.

Resultaat
Een pakkende film die zowel technische mensen als strategische mensen inspireert om meer over het concept te weten te komen. En minstens zo belangrijk: de film nodigt anderen uit om mee te werken aan een verdere ontwikkeling van het concept.

wat wordt jouw verhaal?

we helpen je graag jouw verhaal te vertellen

085 - 25 00 900

    wat wordt jouw verhaal?

    we helpen je graag jouw verhaal te vertellen

    085 - 25 00 900