Skip links

#Vlog: Scoren met video op social media

#VLOG Het is geen geheim meer: video is de krachtigste content op social media. Maar hoe zet je video op de juiste manier in. We hebben een aantal handige tips. 


Bekijk de #vlog.

De impact van film is het sterkste als beeld en geluid worden gecombineerd.

Maar… wat doe jij als je door je tijdlijn op je mobiele telefoon scrolt of achter je pc op kantoor zit? 80% van de mensen kijken in zo’n situatie een filmpje zonder het geluid aan te zetten…

Geen geluid bij film…daar wisten ze 100 jaar geleden wel raad mee. Gewoon je boodschap heel visueel maken. En als je tekst nodig hebt dan zet je die er bij in beeld. Wanneer gesproken tekst belangrijk is kun je de film ondertitelen.

Als je wilt weten hoe je het beste iets in beelden vertelt, kijk dan op internet voor inspirerende voorbeelden. Of zoek de hulp van een professional.

En er valt nog iets op bij die oude ‘stomme’ film. Het beeldformaat is vierkant. Ook achterhaald? Toch zie je die vierkante filmpjes steeds vaker op social media. En dat heeft een hele goede reden. Het is een perfecte oplossing als je wilt dat je film zo optimaal mogelijk word weergegeven op verschillende beeldschermen, zoals een mobiele telefoon, tv of tablet.

We zijn erg benieuwd naar jouw content!
Toch meer hulp nodig? Geen probleem! Stuur ons een mailtje.