Skip links

#Vlog: Content marketing: Trends én tips om op te vallen in 2018

#VLOG In 2017 hebben veel bedrijven de kracht van contentmarketing ontdekt. Daardoor is er in het nieuwe jaar een enorm overaanbod van content op komst. Hoe zorg je dan dat jouw boodschap in 2018 er nog boven uit springt? #LabGeeks heeft een aantal trends én tips voor je op een rijtje gezet.


Bekijk de #vlog.

Het wordt een interessant jaar voor jouw merk of organisatie. Wij geloven dat dit het jaar wordt om te differentiëren, structureren en prioriteren. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. We hebben een aantal trends en tips voor je op een rij gezet. 

#01 Video is king!
Facebook verwacht dat 70% van alle content in 2018 video is en iedere minuut wordt er op Youtube 400 uur video geüpload worden. Dat betekent dat we er dit jaar weer voor zo’n slordige vierentwintigduizend jaar aan videocontent bij krijgen. Veel plezier er mee. Hoe dan ook: video is belangrijker dan ooit. En dat is niet voor niets, want video scoort! Je publiek is gewend om met video bediend te worden, en dus verwacht je publiek én wil je publiek video. En dat betekent: keuzes maken: prioriteren. 

#02 Video in de complete marketing funnel
In de marketingfunnel is video steeds meer de brandstof voor leads. Je ziet dan ook dat de best presterende bedrijven (B2C en B2B) allemaal video inzetten. Van de eerste brand-awareness helemaal naar post-sales.

#03 Opvallen in de contentvloedgolf
Hoe ga je in 2018 opvallen met jouw content? Door te differentiëren: alleen kwalitatieve content die echt uniek is valt nog op. Maar het is minstens zo belangrijk dat je jouw boodschap consistent overbrengt: structureren. Zorg er voor dat je video’s en andere content een herkenbaar format hebben. En dat gaat veel verder dan alleen een standaard begin- en eindmuziekje. Zorg dat je video’s een steeds herkenbare en consistente thumbnail hebben, dat ze dezelfde lengte, dezelfde tone-of-voice, dezelfde uitstraling en dezelfde opbouw hebben. Zo blijft jouw boodschap herkenbaar en valt daardoor op. Pas als je die structuur kunt bieden kun je werken aan een duurzame following.

#04 Aandachtsboog van je publiek wordt korter
We zeiden het al in onze eerste vlog: hou het zo kort mogelijk. We hebben de afgelopen jaren gezien dat, door de toename van content, de aandachtsboog van je publiek veel korter is geworden. Resultaat is dat ook wij steeds kortere video’s gaan produceren voor onze klanten. En we verwachten dat die trend, met nog veel veel meer content op komst, in 2018 zeker doorzet. En dat betekend: prioriteren. Wat wil je nou echt vertellen? Maar eerst, draai dat eens om: wat wil jouw publiek écht ziet? Video’s die ze leuk vinden. En dat zijn niet altijd video’s die bedrijven leuk vinden om te maken. Verhalen, interessante mensen, toffe shots, mooie animaties, dát willen mensen zien. Ook als je een bank bent of een accountantskantoor.

Aan de slag
Kortom, in 2018 zul je met jouw content echt het verschil moet maken. Alleen kwalitatieve en onderscheidende content (differentiëren) die je op een herkenbare manier aanbiedt (structureren) en een duidelijke focus heeft (prioriteren) valt op.

We zijn erg benieuwd naar jouw content! Toch meer hulp nodig? Geen probleem! Stuur ons een mailtje.