Skip links

online video

online video content inzetten

Social media heeft het gebruik van video helemaal veranderd. Iedereen kan nu makkelijk en zonder hoge kosten zenden en ontvangen. En de ontwikkelingen staan allesbehalve stil. De rol van video in een communicatiestrategie is steeds belangrijker. Dan is het goed om te weten hoe je video optimaal inzet.

online video content inzetten

Social media heeft het gebruik van video helemaal veranderd. Iedereen kan nu makkelijk en zonder hoge kosten zenden en ontvangen. En de ontwikkelingen staan allesbehalve stil. De rol van video in een communicatiestrategie is steeds belangrijker. Dan is het goed om te weten hoe je video optimaal inzet.

internet is geen televisie.

Op internet gelden andere regels dan voor traditionele platforms zoals televisie en bioscoop. Andere beeldtaal, andere manier tone-of-voice (persoonlijker, authentiek), sneller te publiceren, maar ook sneller achterhaald, meer interactiviteit, andere technische eisen… zo kunnen we nog even doorgaan. Het is goed om je daarvan bewust te zijn voordat je iets voor gebruik op internet maakt of laat maken.

jouw online video strategie begint met StoryCanvas.

Voordat we jouw onderwerp of merk online een podium geven moet heel duidelijk zijn wie de online doelgroep is, wat de boodschap is en hoe jouw verhaal optimaal onder de aandacht van die doelgroep kan komen. Jouw online strategie moet focus hebben en daarvoor moeten wezenlijke keuzes gemaakt worden. Een goede briefing is onmisbaar

Daarvoor hebben de StoryCanvas methode ontwikkeld. In een interactieve sessie focussen we op drie fundamentele thema’s:

  de kernboodschap van je verhaal

  jouw doelgroep en hoe je die op de juiste manier kunt raken

•  hoe past de video optimaal in je communicatiestrategie

maak nu een afspraak voor een vrijblijvende StoryCanvas sessie met onze specialisten.

Jouw verhaal scoort beter met StoryCanvas. Maak hier je afspraak!

we helpen je graag op weg.

Je kunt bij ons ook terecht voor instructie als je zelf video’s, zoals bijvoorbeeld vlogs, wilt maken. We organiseren daarvoor workshops, toegesneden op jouw vragen en organisatie.

branden van jouw videocontent.

Als jij of je collega’s aan de slag gaan met het maken van video’s dan wil je natuurlijk dat de kijkers weten dat jouw bedrijf de afzender is. En dat de basiskwaliteit en uitstraling gewaarborgd is. Je kunt door ons je video’s van je eigen huisstijl laten voorzien, met een intro, afsluiting en titels. We kunnen aangeleverde video’s rondom een thema ook tot en geheel verwerken, zo krijg je een eigen productie in een professioneel jasje.

bekijk de vlog met tips voor online video.

zelf aan de slag met online video maar toch wat hulp nodig?

We helpen je graag verder.  Waarmee kunnen we je helpen?

meten in het weten.

Internet biedt uitstekende mogelijkheden om de prestaties van je video te monitoren en analyseren. Wie kijkt ernaar, hoelang, waar komen de kijkers vandaan en bekijken ze wel de hele video? Zinvolle informatie die je kan helpen om nieuwe klanten te vinden én de video te optimaliseren voor jouw doelgroep. Dit kunnen we voor jou doen, je krijgt dan regelmatig inzicht in hoe vaak, hoelang en waar je video bekeken wordt. Zodat je de KPI’s die je voor deze investering hebt gesteld ook meetbaar worden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

jouw video optimaal online?

Je merkt het: er is er veel om rekening mee te houden als je van je video echt een succes wilt maken. Daarom helpen we je hier bij MoviLab  graag mee en kunnen we dit deels of volledig voor je verzorgen. Neem nu contact op voor meer informatie, mogelijkheden en samenwerking. Zo haal je alles uit je nieuwe video wat erin zit.

zelf aan de slag?

We helpen je graag verder. Daarom hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.  Lees hoe je in drie stappen naar een succesvolle online video strategie gaat. 

TIPS VOOR SUCCESVOLLE ONLINE VIDEO >

zo helpt MoviLab jou met online video...

1  Advies over jouw te volgen online videostrategie.

2  Branden van jouw video’s: voorzien van eigen huisstijl, met een intro, afsluiting en titels.

3  Monitoren en analyseren van jouw online video’s. Zodat je inzicht krijgt in de prestaties.

4  Workshops over het zelf maken van vlogs, toegesneden op jouw vragen en organisatie.

we doen nog meer

ook zo’n duidelijke animatie laten maken?

waar kunnen we je mee helpen?

085 - 25 00 900