Skip links

Niets gaat boven persoonlijk contact. Een toffe video is een goed alternatief om mensen direct te raken. Een aantal tips!

In deze tijden is het juist belangrijk om verbonden te blijven met je doelgroep en te blijven communiceren. Mensen zijn nu meer online en maken overuren op social media. Genoeg kansen om je doelgroep op afstand toch persoonlijk te bereiken. We hebben een aantal tips en ideeën voor je op een rij gezet. Om zelf aan de slag te gaan of om iets te laten maken.

Meer inspiratie of advies? Neem contact met ons op!


#03

video samengesteld uit bestaande beelden.

Je wilt een verhaal in beelden vertellen. Alleen…. nieuwe opnamen maken van wat je wilt laten zien is nu even niet mogelijk. Omdat het praktisch niet kan of omdat de wereld er op het moment iets anders uitziet. Dan kan werken met bestaande beelden de oplossing zijn. Beelden waar je al over beschikt of die je uit een van de online beeldbanken haalt. 

hoe werkt het?

Op internet zijn duizenden videofragmenten en foto’s van hoge kwaliteit te vinden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan stockmateriaal met foto en video, beelden uit je eigen archief (voor de meeste moet je wel wat betalen), animaties etc. Door de juiste combinatie van een aantal ingrediënten te gebruiken kun je een pakkend verhaal vertellen en mensen raken met jouw boodschap: een helder en compact verhaal, verhelderende prikkelende beelden, sfeervolle geluidsmix bestaande uit muziek, geluidseffecten en een eventueel een duidelijke vertelstem…

op afstand te produceren.

Het voordeel van werken met bestaand materiaal is dat we de video op afstand kunnen produceren. Via een videoverbinding of telefoon bepalen we samen met jou de inhoud en vorm, we sturen informatie per mail en we zetten voorbeelden klaar in een beveiligde online omgeving. En als we allemaal kippenvel hebben van het eindresultaat, dan sturen we je de bestanden in een digitaal formaat toe. 

Met deze vorm kun je al redelijk laagdrempelig een verhaal overbrengen en mensen raken in hun hart. En je kunt het zo gek maken als je wilt, want ook hier geldt: de sky is de limit! Benieuwd hoe dat er uit kan zien? Kijk eens naar dit voorbeeld. 

Wil je weten hoe wij jouw vraag kunnen vertalen naar zo’n film? Neem gerust contact met ons op.


#02

gepersonaliseerde video.

Hoe breng je jouw product, service of boodschap juist nú treffend onder aandacht van je klanten of prospects? Bezoeken of uitnodigen voor een beurs is voorlopig niet mogelijk.
Gepersonaliseerde content biedt een fantastisch alternatief! Hoe tof is het wanneer je een berichtje krijgt dat persoonlijk aan jou gericht is. Met een video waarin jij direct wordt aangesproken.


#02

gepersonaliseerde video.

Hoe breng je jouw product, service of boodschap juist nú treffend onder aandacht van je klanten of prospects? Bezoeken of uitnodigen voor een beurs is voorlopig niet mogelijk.
Gepersonaliseerde content biedt een fantastisch alternatief! Hoe tof is het wanneer je een berichtje krijgt dat persoonlijk aan jou gericht is. Met een video waarin jij direct wordt aangesproken.

hoe werkt het?

In een gepersonaliseerde video verwerk je persoonlijke elementen. Zoals de naam van de ontvanger, het logo van zijn of haar bedrijf of een specifieke boodschap waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. Deze elementen worden automatisch verwerkt in de video. Hierdoor kun je op een simpele manier meerdere, individueel gerichte, video’s tegelijk maken. De video’s stuur je in een gepersonaliseerde e-mail naar de individuele leden binnen je doelgroep.

wanneer sturen?

Gepersonaliseerde video’s kun je op vele manieren inzetten. Denk aan campagnes voor sales, werving of onboarding. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Bekijk hier een voorbeeld van gepersonaliseerde video’s die wij naar onze klanten en prospects sturen.

uitproberen?

Benieuwd hoe dit er voor jou uit ziet? Vul hieronder je gegevens in en houd je mailbox in de gaten!

  We gebruiken deze gegevens alleen om je een toffe gepersonaliseerde video te sturen! Meer weten? Neem contact met ons op!  Liever mailen? Stuur je voornaam, achternaam, naam van je organisatie en e-mailadres naar contact@movilab.tv.


  #01

  vloggen.

  Vloggen is immens populair en met relatief weinig middelen kun je toch je verhaal vertellen. Er zijn tal van mogelijkheden om dit te doen. Het stopt bij je eigen creativiteit (of start bij de onze ;o). Om een succesvolle vlog te maken houd je rekening met inhoudelijke en technische aspecten.

  inhoudelijk.

  Voordat je een vlog gaat maken is het goed om voor je zelf op een rij te zetten:
  wat je wilt vertellen, aan wie je dit wilt vertellen, wat je wilt bereiken en hoe je de vlog in wilt zetten.

  verhaal.

  Maak een logische verhaallijn en bedenk welke elementen je in beelden kunt laten zien. Bedenk vervolgens waar je de vlog op wilt nemen, welke achtergrond je gebruikt, of je staand of zittend filmt. En het is belangrijk dat je op je spreektempo, intonatie en lichaamstaal let. Beeld je maar eens in dat je je verhaal vertelt tegen iemand op een feestje. Echt waar, het ontspant je een beetje.
  Het makkelijkste is natuurlijk om je verhaal op te nemen en online te zetten. Je houdt de aandacht van de kijker er nóg beter bij wanneer je beelden erbij kunt bedenken die je verhaal ondersteunen. Neem deze op of gebruik archief- of fotomateriaal. En neem bepaalde scenes ook op vanuit meerdere standpunten. Dat maakt de montage een stuk fijner en zorgt ervoor dat je de kijker blijft boeien. Er zijn tal van programmaatjes online te vinden waarmee je je vlog kunt monteren. Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt met het vinden van de juiste voor jou!

  doelgroep.

  Bedenk aan wie je je verhaal wilt vertellen en wat je wilt bereiken met je vlog. Met welke invalshoek kun je jouw doelgroep raken? Daarvoor is het goed om je in te beelden waar jouw doelgroep zich mee bezig houdt, wat hun pijnpunten zijn en welke vragen er spelen. Als je daar een goed antwoord op hebt met je verhaal, reken er maar op dat je doelgroep op het puntje van de stoel zit.

  publiceren.

  Zodra je vlog klaar is dan wil je natuurlijk je doelgroep bereiken met je verhaal. Ook hier geldt: de keuze is reuze. Via welk kanaal, op welk tijdstip, in welke vorm etc. Wat de meest succesvolle mix is, hangt af van een aantal factoren. We adviseren je hier graag in. Of lees meer op deze pagina.

  technisch.

  Technisch gezien kun je al snel beginnen met het opnemen van een vlog. Je telefoon is daarbij al een heel goed middel of de webcam van je laptop of computer.
  Houd met het opnemen van een vlog rekening met de volgende vuistregels:
  Bedenk voor welk kanaal je filmt. Dan kun je rekening houden met de stand van de camera. Met horizontaal filmen kun je veelal het beste uit de voeten. Je kunt er makkelijk een breedbeeld of vierkant formaat van maken.
  Plaats de camera bij voorkeur op ooghoogte op een vast punt of houd de camera op ooghoogte vast.
  Kijk recht in de camera. Daar zit je publiek. Gebruik je een laptop? Dan kan het helpen om een stickertje met een pijltje bij het oog van de camera te plakken!
  Kies voor een lichte ruimte ga niet voor een raam of felle lichtbron staan. Film met het licht mee.
  Neem je gesproken tekst op in een rustige ruimte of op een rustige locatie. Ga niet te ver van de camera af staan en blijf uit de wind. Zo blijf je goed verstaanbaar. En mocht je dit willen verbeteren: er zijn speciale betaalbare microfoontjes verkrijgbaar die je kunt aansluiten.

  Is dat allemaal hocus pocus voor jou? Neem gerust contact met ons op. We inspireren je graag verder!

  dit doen wij

   verbonden blijven?

  waar kunnen we je mee helpen?

  085 - 25 00 900